Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи ордени за храброст

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи ордени за храброст
Коментари Харесай

Шойгу връчи ордени за храброст на момичетата военни, унищожили дронове в Севастопол

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу връчи ордени за смелост на дамите бойци, предотвратили нахлуване с дрон в Севастопол, оповестява ТАСС.

" Днес в Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация министърът на защитата на Русия военачалник от армията Сергей Шойгу връчи ордена за смелост на военнослужещите от Кримската военноморска база на Черноморския флот, които, изпълнявайки бойно дежурство, отблъснаха нахлуване от безпилотни летателни апарати ", заяви съветското Министерство на защитата.

Наградите получиха две девойки военнослужещи и началникът на дежурна работа. Министерството на защитата означи, че Шойгу ги е поздравил за държавните награди и им е благодарил за отличното осъществяване на служебните отговорности.

" Направихте това, което трябваше, каквото службата ви предписа. Не се объркахте, показахте предвидливост, убеденост и до известна степен мъжество. Поздравявам ви и доста се надявам да продължите да служите правилно на нашата страна, на нашата идея и, несъмнено, на Военноморския флот ".

На 22 март, намирайки се на наблюдателен пост, старши матрос Марина Фалеева и основен старшина Татяна Целуйко откриха и унищожиха незнайни безпилотни апарати, движещи се в посока въз основата. И трите устройства бяха унищожени с прицелен огън от стрелково оръжие.

 

Началникът на дежурната работа капитан 3-ти сан Владимир Горбан, взел участие в унищожаването на цели, също е награден с медал „ За смелост “, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР